dilluns, 24 d’octubre del 2011

La Vil·la de Pau Casals a Sant Salvador (el Vendrell)


Avui dilluns s'han complert 40 anys del famós discurs de Pau Casals a les Nacions Unides. Pau Casals, violoncelista, és el vendrellenc més universal. Nascut al Vendrell el 1876, Pau Casals ha deixat un important vestigi a la capital del Baix Penedès.


Al barri marítim de Sant Salvador encara es conserva la Vil·la Casals, ara convertida en Museu Pau Casals, inaugurat el 2001. Es troba a l'avinguda Palfuriana, 67.


En un inici va ser casa d'estiueg, però durant la Segona República va ser reformada per l'arquitecte Antoni Puig i Gairalt per satisfer les necessitats del músic: s'hi va afegir una Sala de Música, el jardí i el mirador. La vil·la es va convertir en la residència de Casals fins que es va exil·liar l'any 1939, a causa del franquisme.

Sala de Música de la Vil·la-Museu

Pau Casals no va tornar a viure mai més a la seva casa de Sant Salvador del Vendrell. L'any 1972, poc abans de morir, Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals, que més endavant seria l'encarregada de convertir la Vil·la Casals en un museu per recordar el vendrellenc, i un dels catalans, més conegut arreu del món.


Ver mapa más grande

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada