dimecres, 26 d’octubre del 2011

La Torre del Serral dels Falcons



La Torre del Serral dels Falcons, més coneguda simplement com “Sa Torre” pels habitants de Porto Cristo, és un edifici de vigilància i de defensa que data de l'any 1577. Es troba situada a dalt del Serral dels Falcons, un penya-segat de la part dreta de la badia de Porto Cristo (Manacor, Mallorca).

A l'any 1693 a Sa Torre hi havia dos vigies que es dedicaven expressament a la vigilància de les costes del llevant de Mallorca. Ja a l'any 1769 hi va arribar un canó i va passar de ser un edifici únicament de vigilància, a ser de vigilància i defensa. Poc després, a l'any 1794, Sa Torre va ser abandonada, cosa que va fer que envellís ràpidament a causa de la seva exposició a la mar. A l'any 1936, com a conseqüència del bombardeig de les forces franquistes, va ser parcialment destruïda. Posteriorment, a l'any 1960, els propietaris del terreny la varen reconstruir, sent ara mateix un dels punts turístics de Porto Cristo.



Des del punt de vist arquitectònic, presenta dos cossos: la base, troncocònica amb escarpa i la part superior, cilíndrica i amb una vorera rematant la seva part més alta. L'entrada és a mitja altura, encara que la seva fisonomia actual dista de la original perquè és excessivament alta. Presenta una volta en la càmera principal que és de tipus esfèric. L'accés des d'aquesta càmera a la part superior de la torre es realitza per una escala de caragol.

Una curiositat que es pot dir de Sa Torre és que la residència familiar del famós tennista manacorí Rafel Nadal s'hi troba molt pròxima.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada