dijous, 13 d’octubre del 2011

El Colom de Barcelona i el seu amor


Seguint amb l'escultura a Cristòfor Colom de Barcelona, volem recordar un dels capítols més singulars que ha viscut, ara fa dues dècades. Cristòfor Colom està casat, ni més ni menys, que amb Miss Liberty, l'estàtua de la Llibertat de Nova York.


La idea d'un matrimoni entre les superbes escultures de Barcelona i Nova York va sorgir de l'artista terrassenc Antoni Miralda: el projecte Honeymoon. L'any 1986, les ciutats de Barcelona i Nova York van anunciar el prometatge dels seus personatges més significatius. Durant sis anys van passejar pel món desenes de peces artístiques elaborades amb motiu de l'enllaç: el vestit de la núvia (a escala real, és a dir, gegant), les aliances, un ram de flors que en realitat era un arbre... El dia de Sant Valentí de l'any 1992, coincidint amb el V centenari del descobriment d'Amèrica, el projecte va culminar amb el casament, que va celebrarse a Las Vegas. Podeu veure gràcies a TV3 les notícies del prometatge i del casament.


Amb més de cent anys a les esquenes, el Colom de Barcelona i Miss Liberty, l'estàtua més famosa del món, són una parella, tot i que la gent no ho recordi, casada des de fa gairebé vint anys. I que no passi pel cap de ningú que demanaran el divorci; això no passarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada