divendres, 7 d’octubre del 2011

La fàbrica Serra i Balet, la piscina del Mediterrani

Aspecte actual de la piscina Josep Vallès

Al barri de Sants de Barcelona trobem un emblemàtic antic edifici industrial adaptat als nous temps. Es tracta de l'antiga fàbrica Serra i Balet, situada al carrer de Begur. És una construcció d'estil modernista (1906) que compleix amb les característiques típiques del modernisme industrial.


Les Manufactures Serra i Balet tenen l'origen en l'any 1913, tot i que la raó social definitiva no va constituir-se fins el 1922, després d'alguns canvis en els socis de l'empresa. Serra i Balet va créixer en bona part gràcies a la I Guerra Mundial, i va destacar sobretot en la indústria tèxtil del cotó. La crisi del petroli dels anys setanta van deixar tocada l'empresa, que com tantes altres fàbriques tèxtils catalanes va haver de baixar la persiana, l'any 1982.


Als anys vuitanta, el Club Esportiu Mediterrani va comprar les instal·lacions per convertir l'antiga fàbrica en un recinte esportiu, en el qual destaca la piscina central, que va ser inaugurat el 20 de juny de 1987. L'any 1999 el club va decidir posar el nom de l'expresident Josep Vallès a les instal·lacions de l'antiga Serra i Balet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada