dijous, 10 de novembre del 2011

La Font de Canaletes



La font de Canaletes és un dels llocs més significatius de Barcelona, situada al Raval de Ponent, a la part alta de les Rambles, a Ciutat Vella. La font és de ferro, feta el segle XIX i té quatre brolladors. Està coronada per un fanal de quatre llums i en un angle de la font hi ha una petita font per als gossos.

Aquesta font va ser inaugurada al segle XIX i és la més visitada de la ciutat. Hi ha una llegenda que engresca a molts visitants a beure aigua, i es que és dit que «qui beu de canaletes, torna a la ciutat», de manera que tothom que els hi agradi la ciutat o tinguin motius per tornar-hi s'apropen per beure-hi com si fos una superstició.

Canaletes també és famosa per ser el lloc on es reuneix l'afició «culer» per celebrar els èxits del Futbol Club Barcelona. El motiu de què sigui la font de Canaletes el lloc, ve de què als anys 30, per conéixer els resultats dels equips catalans, els aficionats al futbol anaven a la redacció del diari La Rambla per llegir els resultats que estaven en una pissarra davant de la font.



                                Aficionats del barça celebrant una victòria a Canaletes 

La font dóna nom a la part més alta de la Rambla, tocant a la Plaça Catalunya, que es coneix com la Rambla de Canaletes. El nom precisament li prové d'una font que existia en el segle XVI en aquella zona, on l'aigua baixava per unes canaletes que anaven a donar a un abeurador.

Quan es van enderrocar les muralles de Barcelona, s'hi va instal·lar una nova font l'aigua de la qual provenia de la Mina de Montcada. La font actual data del segle XIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada