dimecres, 23 de novembre del 2011

Homenatge a les dones del 36, 70 anys després

Dones milicianes del 36

Els carrers i places són plens d'homenatges a polítics, escriptors, intel·lectuals que vàren tenir un paper rellavant en la història però en la majoria de casos tots ells són homes deixant a un segon pla les dones. El paper de la dona durant la guerra civil ha estat durant anys silenciat, obviant el seu valor històric i no ha estat fins fa molt poc temps que sel's hi ha dedicat un espai. Estem parlant de la Plaça de les dones del 36.
Plaça de les dones del 36

El nom de la plaça va ser proposat pel Consell de Dones de Gràcia després de que l'associació Les dones del 36 donés a conèixer el paper de la dona a la Guerra Civil. La concessió del nom es va aprovar al plenari del districte l'any 2006. Tres anys més tard la plaça va ser inaugurada, recuperant d'aquesta manera la memòria de les dones que van viure la construcció d'una societat més lliure durant la construcció de la II República, la mobilització durant la guerra civil i la repressió franquista.

Algunes de les protagonistes el dia de l'inauguració


La plaça ha acollit actes de recuperació de la memòria històrica de la dona , així com la projecció del primer pel·lícula de la Mostra Internacional de Films de la Dona. Recentment ha esta un dels escenaris de les festes del barri barceloni de Gràcia. Si us hi voleu acostar la trobareu entre els carrers Torrent de l'Olla i Santa Àgata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada