dilluns, 9 de gener del 2012

El Monestir de La Real

El Monestir de la Real o Monestir de Santa Maria de la Real està situat al barri del Secar de la Real i a tres quilòmetres de les murades de la ciutat de Palma. Fou construït al poc temps de la conquesta dels catalans el 1229 amb l'aprovació del rei Jaume I d'Aragó. D'estil gòtic mediterrani, aquest monestir fou un dels llocs més estimats del beat Ramon Llull.

La zona ha estat sempre solcada per canals o fonts d'aigua (Font d'en Baster i Font de la Vila), això va esdevenir un dels motius més importants per la seva construcció, a més d'haver estat el lloc on les tropes del rei en Jaume s'establiren poc abans de començar la darrera batalla abans de prendre Mallorca als sarraïns.


Els primers habitants del monestir foren monjos de l'orde del Cister, molt vinculats a la família del rei en Jaume I. El monestir de la Real fou una fundació del monestir de Poblet a Tarragona.

El 13 de setembre de 1232 el rei Jaume I concedí a Nunó Sanç la facultat de construir un monestir a Mallorca i l'emplaçà a La Real (1239). Aquell mateix any, els monjos del Císter, procedents de Poblet, s'instal·laren a la possessió de Son Cabrer. L'any 1266 es traslladaren a l'actual monestir. El 6 de febrer de 2006 , el Consell Insular de Mallorca el declarà BIC (Bé d'Interés Cultural).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada