dimarts, 17 de gener del 2012

Monestir budista del Garraf


Quan ens parlen del budisme, el primer què ens ve al cap és el Tíbet i els seus temples budistes, però la realitat és què ben a prop de casa podem trobar un racó per contagiar-nos de l'espiritualitat del Déu Buda. Estem parlant de l'únic temple budista que tenim a Catalunya i que el trobarem al litoral català, concretament al Parc Natural del Garraf, al municipi d'Olivella. Perdut  enmig de la naturalesa, ja és tot un referent del budisme en l'àmbit internacional i constitueix un punt i apart per la calma i tranquil·litat dels monjos budistes que hi resideixen. En ell hi trobarem les condicions idònies per l'aprenentatge de la calma mental i del benastar què prové del autoconeixement.


Sakya Tashi Ling és el nom de la comunitat budista que resideix al monestir des del 1996 i que fou fundada l'any 1985 pel molt venerable Lama Jamyang Tashi Dorje Rinpoche. La comunitat aglutina monjos residents, col·laboradors i voluntaris què viuen i creixen en una mateixa direcció: el desenvolupament de valors positius que afavoreixin el major nombre d'éssers possibles. Atesa la vocació social del Monestir, des de sempre ha acollit el peregrí, el qual rep atenció i orientació personalitzada, sempre que així ho desitgi.
Així doncs, si sempre heu volgut anar a un temple budista i compartir un espai de reflexió i espiritualitat, ho podeu fer ben  a prop de casa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada