dijous, 1 de desembre del 2011

El pont del diable de Cardona

Avui us parlarem d'un altre pont de llegenda. Si dilluns us varem parlar del pont del diable de la capital del Bagés, avui us parlarem d'un altre pont del diable situat també en aquesta comarca. Estem parlant de Cardona.

Vista general del pont del diable de Cardona

 Concretament el podem trobar a la banda nord de la vil·la, al pas del riu Cardener, la construcció d'aquest pont inacabat s'inicià en el decurs de la primera meitat del segle XIV. Els dos arcs medeixen 59,2 metres de llarg tenint la més gran 25,50 metres de diàmetre, 24,30 d'alçada i 1 de gruix, mentre que la menor mesura 15,80 metres de diàmetre, 21,50 d'alçada i 1 de gruix. La profunditat dels pilars és de 5 metres.

Vista des de baix del pont del diable de Cardona.
 
Segons diu la llegenda, la construcció del pont es deu a que molts traginers venien a aquest indret a honorar els sants i s'estaven de blasfemar. Fent d'aquesta manera que el dimoni s'ho mires amb mals ulls i per aconseguir allunyar els viatgers de la capella es construiria més avall un pont que faria el trajecte més curt i ràpid als traginers.
Una altre versió de la llegenda ens explica que tot formava part d'una juguesca entre Sant Joan i el Diable, per la qual en una sola nit competien haviam qui construia un pont estable abans que sortís el sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada